Shopping Cart

0 / 0.00

Noutati

Trusa criminalistica pentru marcare model „TCM”

Subscriind la paradigma conform careia criminalistica este ,,stiinta care, aflata intr-un continuu progres, pune la indemana instantelor mijloace noi pentru aflarea adevarului ” specialistii in cercetarea criminalistica, pasionati de evolutia si progresul tehnologiei in acest domeniu, au cautat permanent sa aduca inovatii sau sa promoveze inventii care sa usureze activitatea de cercetare criminalistica, dar mai ales sa-i aduca valente calitative, prin cresterea acuratetei probelor puse la dispozitia instantelor de judecata, pe baza carora vor fi pronuntate hotarari juste, fara erori judiciare.

Printre activitatile importante care contribuie la realizarea scopului procesului penal, in vederea stabilirii adevarului, un loc esential il ocupa cercetarea la fata locului. Prin complexitatea sa, cercetarea la fata locului, impune folosirea unei game variate de mijloace tehnico-stiintifice, care formeaza completul noii „TRUSE CRIMINALISTICE PENTRU MARCARE”.

Alaturi de instrumentarul „uzual”, care compunea aceasta trusa criminalistica pentru marcarea locului si efectuarea de masuratori, va prezentam in premiera absoluta instrumentele de cercetare inovatoare, care au facut si obiectul unor brevete de inventie ale d-lui Nicolae Mesesan, tehnician criminalist si un pasionat al domeniului. Aceste instrumente, proiectate si realizate dupa brevetele de inventie amintite sunt: „Dispozitiv multifunctional de masurare si fixare a distantelor cu banda decimetrica”, „Jeton piramidal pliabil pentru evidentierea in teren a punctelor cardinale” si „Mes-Event metru bidimensional pliabil”. Aceste idei, ca si altele aflate in diferite faze de proiectare si executie, s-au nascut dintr-o practica de peste 18 ani, ca tehnician criminalist in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, a d-lui Nicolae Mesesan, care s-a confruntat cu multiple probleme si dificultati intampinate pe teren, in timpul cercetarii la fata locului, fiind nevoit sa utilizeze un instrumentar revolut, fapt ce l-a provocat sa studieze posibilitatea de a-i aduce acestuia imbunatatiri de ordin practic, tehnic, dar mai ales (multi)functional.

Create din pasiunea pentru performanta romaneasca in domeniul criminalisticii, aceste inventii au fost brevetate de d-l Nicolae Mesesan in 2009, prilej cu care a avut marea satisfactie ca, in momentul primirii de la Oficiul International de Inventii a motivatiei pentru care i-a fost acordat brevetul pentru Jetonul piramidal pliabil, sa fie felicitat cu mentiunea ca ,,a surclasat un inventator american, un inventator englez si unul japonez”.

E stiut faptul ca mare parte din inventii sunt brevetate, dar sfarsesc intr-un sertar, ramanand doar niste idei apreciate public, nepuse insa niciodata in practica. Unele dintre acestea sunt „reinventate” cine stie unde in lume, surprinzand insusi inventatorul lor, care traieste astfel o dubla frustrare.

Atunci insa cand pasiunea inventatorului intalneste pragmatismul antreprenorului, simbioza acestora creeaza contextul succesului ambelor parti. Asa s-a intamplat in cazul de fata cand, dupa 5 ani de la primirea brevetului, d-l Mesesan, in perseverenta de a-si vedea ideile aplicate in practica criminalisticii, a gasit persoana potrivita, decisa sa se implice, cu eforturile investitionale aferente, in realizarea si promovarea inventilor sale. Este vorba despre compania EVENT JUST din Bucuresti, al carei reprezentant este d-l Viorel Carbunaru, o societate cu peste 20 de ani de experienta in domeniul productiei de aparatura de control al autenticitatii documentelor si in cel al productiei si distributiei de materiale de cercetare criminalistica, care a pus in practica acest model de trusa de cercetare criminalistica, echipata cu instrumentarul inovator amintit mai sus, realizand prototipul pe care vi-l prezentam in continuare, utilizand materiale si tehnici de productie dintre cele mai moderne.

Suntem convinsi ca aceste noutati vor trezi interesul specialistilor in domeniu, dar mai ales al persoanelor cu functii de decizie din institutiile de profil (MAI, Parchetele Judetene, DNA etc.) care, speram, ne vor incuraja si sustine in promovarea lor, contribuind astfel la cresterea prestigiului criminalisticii romanesti in lume.

Nu am fi reusit sa realizam acest proiect fara ajutorul d-lui profesor Vasile Lapadusi, secretarul general al Asociatiei Criminalistilor din Romania, al colectivului de criminalisti din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, al celui din cadrul Serviciului de Criminalistica al IPJ Bihor, al d-lui colonel (r) Ion Ionita, consultantul pe probleme de criminalistica al echipei de proiect a companiei EVENT JUST, formata din ing. pr. Cezar Barbu si tehnician pr. Radu Andreica.

Tuturor le adresam multumirile noastre!

Nicolae Mesesan – Inventator

Viorel Carbunaru – Director General  EVENT JUST

Aici puteti comanda TRUSA CRIMINALISTICA PENTRU MARCARE model „TCM”.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping